Winkelmandje 0

Wat is een Patch?

Rolf van Otterlo Fashion Patches

Als je bekend bent met de laatste mode en fashion blogs, dan zal het je niet zijn ontgaan: de patch is weer helemaal terug van weggeweest.

Maar wat is een patch eigenlijk?

sweet patches vlinder bloem

Waar komt het woord patch vandaan?

Het woord patch betekent van origine een lapje stof. Deze lapjes stof kunnen in verschillende kleuren, designs en vormen gemaakt worden.

In de 18e en 19e eeuw werd patchwork veel toegepast in Amerika en Europa.

In eerste instantie werden oude kleding stukken gebruikt, allemaal kleine lapjes stof, en hier werden dekens van gemaakt en kleding stukken gerepareerd.

Dit vanwege het feit dat het economisch niet goed ging. Vanaf de tweede wereld oorlog werden patches en patchwork steeds meer een hobby.

Verschillende benamingen voor patches

Het kan zijn dat je online patches ziet, die anders worden genoemd.

Dat kan kloppen, want er zijn verschillende benamingen en synoniemen voor het woord 'patches', zoals:

  • emblemen
  • insignes
  • badge(s)
  • applicatie(s)
  • strijkpatch
  • strijkpatches
  • opstrijk stickers
  • strijkletters
  • embroidery
  • iron on patch (Engels)

Bij Mega Mooi verkopen we hoofdzakelijk de strijkpatch, omdat je deze eenvoudig door middel van een lijmrandje in een paar seconden op je kledingstuk kan strijken! Bekijk hier ons ruime assortiment aan strijkpatches.

3 Verschillende strijkpatches

Van welk materiaal is onze patch gemaakt?

De patches van Mega Mooi zijn van stof gemaakt.

Een stoffen patch is eigenlijk een geborduurde afbeelding met aan de achterzijde een lijm laag om de patch makkelijk te kunnen bevestigen.

Ook verkopen wij patches welke je op je kledingstuk moet naaien. Deze heten ook wel opnaai patches of sew on patches in het Engels. Als het een opnaai patch betreft, wordt dit aangegeven in de beschrijving.

De patch trend is weer helemaal in!

Voorheen werden patches hoofdzakelijk gebruikt uit economisch oogpunt. Je viel een gat in je broek en je moeder maakte op dit gat dan een patch, meestal een appel of een aardbei.

Tegenwoordig is een kledingstuk met patches echt een fashion item welke absoluut niet mag ontbreken in iedere kledingkast: the Fashion Patch is born!

De patch heeft dus z'n ultieme come back gemaakt in fashionland. En dat vinden wij wel heel erg fijn :)

Je kan natuurlijk gaan voor een 'gepatcht' item die je kant en klaar in de winkel kan kopen. Maar hoe leuk is het om je eigen unieke fashion item te maken met de patches van Mega Mooi.

We laten je zien dat je heel eenvoudig je eigen kledingstuk met patches kan maken. En dat voor een betaalbare prijs. We love it!

Bekijk hier wat Fashion Patches zijn

 

 

 


Nieuwer Bericht